17 теріологічних миттєвостей: чи буде 17 Школа?

Про новини і події в теріологічному середовищі, семінари, дисертації, презентації, видання

Модератори: Игорь Евстафьев, zag

Відповісти
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

17 теріологічних миттєвостей: чи буде 17 Школа?

Повідомлення zag »

час летить. школярі вже вчаться 12 років, а коли ми починали, то вони вчилися 10. скоро доженуть.... або ми обженемо їх, і колись буде ХХ теріошкола, яка перекриє своїм віком два шкільні покоління.... або не перекриє.... але поки думки про 17-ту. вже травень, а добрих новин ніхто не дарує. як завжди, в запасі маємо:

1. Чорноморський заповідник обіцяв на 1-й, 2-й, ... 9-й школах, що приїдемо десь до них.... :(
2. Кримчани на 10-й обіцяли, що кожна наступна п'ята (15, 20, 25....) буде у них..... :shock:
3. Про наміри вже проф. А. М. Волоха чули всі, починаючи з фрази "от тільки захищусь...." :) / :(
4. пан Токарський казав, що Гайдари ще запросять; доктори ще школу не проводили :lol:
5. щось ще казала п. Надія Стецула.... щось А. Сагайдак.... щось Р. Журавчак.... :?:

про Дністер з Одесою треба поки помовчати. Дністровська ідея круто зависла.... не з волі М. Роженка....

досьє на потенційних організаторів зростає з кожним роком. проте сил і бажань щось організовувати з кожним роком бракне і руки опускаються. бо новоприбула молодь вважає все це зайвим. молодь тепер крута. старших вважає і публічно називає дурнями.... тому щось робити відпадає бажання..... треба визначатися !!!!

:arrow: чи будемо шукати місце і робити інформаційні листи цього року?
:arrow: вже закінчується травень. звичайно у травні починався якийсь рух.
:arrow: треба приймати якесь рішення....

чи кожному окремо затишніше????? чи в інтернеті все є????? чи щось більше може бути на школі??????
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
zooeco
Повідомлень: 7
З нами з: П'ят квітня 09, 2010 9:02 pm

Школа нужна!!!

Повідомлення zooeco »

1. Школа нужна однозначно!
2. Кто очень умный, считает школа ненужна - пусть варится в своем соке, со своими единомышленниками - никто никого сюда за уши не тянет:evil: .
3. Совсем не проблема, если кто-то из хироптерологов не находит с организаторами общего языка, и если они будут собираться без нас, пусть организуются... На меньший коллектив териологов будет легче решать оргвопросы. :cry:.
4. К сожалению Крым в этом году отпадает: мы с Н.Н. едем на месяц - с середины сентября до середины октября - на курсы в Харьков (вот если бы в это время в Харькове встретиться!!!) :roll:
Игорь, держи хвост трубой, отдохнем в Крыму в июле, и жизнь станет лучше!!! :lol:
один школяр-кажаняр
актив
Повідомлень: 26
З нами з: Вів грудня 13, 2005 2:12 am
Звідки: з Дніпра чи з Буга (Київ-Хмель)

Повідомлення один школяр-кажаняр »

Навіщо Ви так з кажанятниками :(
Сьогодні розмовляли з Андрієм Сагайдаком про можливість проведення теріошколи у вересні у РЛП "Міжрічинський" (Чернігівська область). Умови звичайно будуть напівпольові, але все в наших руках. Конференц-зала - є (клуб), велика хата на три кімнати з верандою, піччю і топчанами - є, пару великих військових наметів з буржуйками - можливо, чудова дика поліська природа - скільки душа побажає! :)
Хто за?
В. Тищенко
mari
актив
Повідомлень: 61
З нами з: Вів січня 22, 2008 5:31 pm

Повідомлення mari »

Еще можно про гостиницу в Остре (Козельце) узнать или базы на берегах Десны в получасе от парка.
TNN
актив
Повідомлень: 26
З нами з: Суб грудня 17, 2005 8:31 pm

буде і 17-та, і 18-та !!!!!!!!!!

Повідомлення TNN »

Шановні колеги!
Я так вважаю, що І.Л. не тільки не думав котити бочку на будь-яких колег-теріологів, а надто кажанярів, а просто зреагував на слова Зага в листі до нас (як членів Ради) щодо підготовки наступної школи. Просто певні нотки втоми прозвучали в тому листі, а ще імовірно згадалась остання ніч в Поліському заповіднику... А до того ж, як ми бачимо, є труднощі цьогорічні з організацією 17 школи.
Оскільки ми, як ви бачите, не зможемо взяти участь в цьогорічній школі, а що вона відбудеться, я, Володя, особисто не маю сумніву. Зараз, на мою думку, саме ти маєш включитися в роботу і твердо взяти керівництво, яке було тобі делеговане. Я так вважаю. Ну а наступного року ми дійсно будемо організовувати 18 школу в Криму. Я беру саме зараз на себе всю відповідальність за ці слова.
TNN
Селюнина Зоя
Повідомлень: 4
З нами з: Вів грудня 13, 2005 12:24 am

17 теріологічних миттєвостей: чи буде 17 Школа?

Повідомлення Селюнина Зоя »

Дорогой Игорь! Мы каждый год с нетерпением ждем Школы. Это и подведение итогов и необходимое общение коллег и настоящая школа как для начинающих исследователей, так и для завершающих. Ты - основатель Школы, без тебя она погибнет. А Школа - это лицо украинской териологии, единственная среди всех биологических специальностей, объединяющая нас опора.
Я могу попробовать договориться с Харьковом.
ЧБЗ проводил орнитологическое совещание в Железном Порту, дороговато (100 грн в день с питанием с человека). Только дай отмашку, начну пробивать этот вариант.
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

шануймося

Повідомлення zag »

дорогі мої колеги. наша школа не існує без кожного з нас, і вона в жодному разі не відбудеться саме без учасників, а не організаторів. але хтось має на себе взяти стартові турботи, а надто - першу пропозицію. дякую від усього загалу Володимирові Тищенку та Андрієві Сагайдаку за розвідку можливостей Міжріччя. Десна - це круто! Але пропозиція провести школу на Дністрі також ще не відхилена. якби й не вийшло восени, можна було би й навесні: згадайте Провальську школу 2001 р. у Сашка Кондратенка!

звісно, я не мав жодного наміру висловлювати скепсис чи зневагу до хіроптерологів. сам такий. перепрошую Володю і Лєну за те, що сприйняли дописи на свій рахунок. всі учасники минулорічної школи бачили, як некоректно повелися окремі молоді люди далеко не тільки з організаторами, які їх запрошували, але й із програмою та учасниками круглих столів. а тепер враження від того цнотливо називаємо "втомою". але заради світлих миттєвостей і радості спілкування щоразу починається все наново.
врешті, втоми від підготовки бажаного свята не може бути.

насправді щороку, майже в один і той самий час наступає нездоланне відчуття, як у птахів перед відльотом в Ирій, і все інше робити важко.... настав час нових пропозицій. дякую Андрієві Сагайдаку за нові пропозиції (та реєстрацію на форумі!). якщо піде розвиватися ідея 17-ї Школи в Міжрічинському парку - я із задоволенням включуся в підготовку. Разом ми можемо більше, ніж кожний окремо :!:

Отже, ще раз: настала пора прийняття рішення. з урахуванням наявних пропозицій школа може бути польовою, найскорше наметовою. то ж терміни її будуть обмежені вереснем або й квітнем.... Власне, це й спонукало мене до звернень, що вже прозвучали.
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
один школяр-кажаняр
актив
Повідомлень: 26
З нами з: Вів грудня 13, 2005 2:12 am
Звідки: з Дніпра чи з Буга (Київ-Хмель)

Повідомлення один школяр-кажаняр »

Достойне Товариство! Друзі!
Дуже прошу визначитись з часом Ч. визначення організації і проведення XVII теріошколи. Інакше ймовірність повноцінної підготовки школи стає дуже низькою. Прошу Ігоря Володимировича оприлюднити інформацію про Хортицький варіант теріошколи. Пропоную встановити 30.06 межевою датою місця проведення школи у 2010 році.
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

Хортиця - край козацької слави

Повідомлення zag »

Так. повідомляю, але пропозиції поки попередні.
Наша колега з Запоріжжя Наталія Лебедєва, яку ми знаємо по дисертаційному дослідженню про лисиць, розповіла про гарні перспективи провести школу на острові Хортиця. Там є нормальні умови: будинки з кімнатами на 2-3 ліжка, по бл. 25 грн., всі зручності в межах будинку, є зал на 50 і на понад 100 персон, зручний транспорт у місто, відпрацьована схема залучення кашоварів. обіцяно щось конкретне повідомити до кінця місяця. чекаємо.
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

нові версії місця проведення 17 теріошколи (2010)

Повідомлення zag »

версія "Хортиця" відкинута: там буде пару своїх конференцій, і їхній графік, на жаль, не дає надій на теріологічну активність там (це питання узгоджував Володимир Миколайович Тищенко, я тільки дописую тут).

на сьогодні ситуація така. наразі обговорюється чотири варіанти (відмови не обговорюються):

1. РЛП Міжрічинський (обговорення з А. Сагайдаком та В. Тищенком) - умови напівпольові, надійно є 12 спальних місць і зал у версії сільського клубу. поруч є село з місцевим приватним готелем і за 30 км - м. Остер з усіма стандартними для смт зручностями. при проколах з усіма іншими варіантами колеги готові стартувати цю версію, підкріпивши її військовими наметами. до речі, завтра (25.06.2010) - день народження п. Андрія!

2. НПП "Шацькі озера", оз. Пісочне (обговорення з В. Матейчиком та І. Диким) - є якісні умови для проживання і засідань на базі практик біологів ЛНУ, кухня і все інше також. проблеми з оформленням дозволів на проведення там семінару та накладка з організацією та проведенням місцевого семінару (з 4 вересня), проте п. Василь готовий сприяти товариству за умови організації підтримки "згори".

3. БЗ Чорноморський (окол.), м. Залізний Порт (обговорення із З. Селюніною) - нещодавно там проводили регіональну орнітологічну конференцію. загалом умови є, щоправда там буде продовжуватися бархатний сезон з усіма "принадностями" курортного приморського міста. перебування обійшлося учасникам (житло + харчування) у 100 грн на добу. завтра або з понеділка Зоя Володимирівна повідомить детальніші варіанти.

4. НПП Карпатський, географічний стаціонал (обговорення з О. Киселюком) - загалом всі умови є, але у місцевих колег страшенні напруги з організацією конференції до 30-річчя НПП (з 30 вересня). морливості будуть з'ясовані за пару днів. Олександр Іванович волів биза краще взятися на другий рік (те саме пропонували і кримчани).

отже, за пару днів все буде зрозуміло і найімоварніше з понеділка-вівторка почнемо готувати інформаційні листи.
нагадаю, що базову тему пропонуватиме приймаюча сторона з узгодженням формулювань з Радою школи.
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

школа в Шацькому НПП

Повідомлення zag »

сьогодні колеги-львівяни (Ігор Васильович Дикий та Ігор Степонович Хамар) підтвердили можливість проведення школи у Шацькому НПП на біостанції ЛНУ за умови, якощо школа буде йти у зв'язці з іншою "шацькою" конференцією, оскільки це значно спростить її організацію. тобто, якщо все піде так, як сьогодні говорили, 17 теріологічна школа стартуватиме у понеділок 13 вересня на березі оз. Пісочне :!:

а сьогоднішній іменинник Андрій Сагайдак у відповідь на таке звільнення від турбот привезе на демонстрацію свою майже готову дисертацію і допоможе з закупами роздаткового матеріалу :lol:
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

Re: 17 теріологічних миттєвостей: чи буде 17 Школа?

Повідомлення zag »

колеги! далі дивіться сторінку "тема і терміни школи 2010 (Шацький НПП)"
зокрема, звертаю увагу, що початок школи-2010 планується на 20.09.2010.
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Відповісти