лісові моралізми

поетичні рядки про звірів (та їхніх дослідників)

Модератори: Игорь Евстафьев, zag

Відповісти
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

лісові моралізми

Повідомлення zag »

Лісові моралізми
Ведмідь був потворною, клишавою і брудною твариною. Однак більш доброго не було у всьому лісі. Але звірі помічали тільки його зовнішність, на що Ведмідь страшенно ображався, ловив їх і жорстоко бив ногами. Тому звірі його не любили. Хоча він був дуже добрим. І веселим. Він любив задерикуваті жарти. За ці жарти звірі його скоро зненавиділи і били. Так, важко бути на світі добрим і веселим.

Вовк був теж потворним і брудним. І ще він був дуже злим і жорстоким. Але звірі не мали до нього ненависті і не били. Тому що Вовк вмер у ранньому дитинстві. Тому, що Ведмідь народився раніш, ніж вовк. Так, добре, коли Добро перемагає Зло.

Заєць теж був злим і жорстоким. І брудним. І ще він був боягузливим. Гидот Заєць нікому ніколи не робив. Тому, що боявся. Але його все рівно сильно били. Тому, що Зло завжди повинно бути покаране.

Дятел теж був злим і жорстоким. Він не бив звірів. Тому, що у нього не було рук. Тому він зганяв зло на деревах. Його не били. Тому що не могли дотягтися. Один раз його придавило на смерть упале дерево. Говорили, що воно помстилося. Після цього звірі цілий місяць боялися мочитися на дерева. Вони мочилися на Зайця. Заєць застудився і вмер. Усім було ясно, що винний Дятел. Але його не торкнули. Оскільки не змогли виколупати з-під упалого дерева. Так, Зло іноді залишається безкарним.

Кріт був маленьким і сліпим. Він не був злим. Він просто добре робив свою справу. Це він під'їв дерево, що впало на Дятла. Про це ніхто не довідався, і тому його не побили. Його взагалі били рідко, частіше ля¬кали. Але його було дуже важко зля¬кати, тому що він був сліпий, і не бачив, що його лякають. Коли не вдавалося злякати Крота, звірі дуже засмучувалися. І били Ведмедя. Тому що було дуже кривдно. Одного разу Ведмідь теж захотів злякати Крота. Але Кріт не злякався. Тому що Ведмідь його убив. Ненавмисно. Просто Ведмідь був дуже незграбним. І звірі його дуже сильно побили. Навіть незважаючи на те, що Вед¬мідь сказав, що пожартував. Погано, коли твої жарти ніхто не розуміє.

Лисиця була дуже хитрою. Вона мо¬гла запросто обдурити кого завгодно. Коли їй це удавалося, її не били. Але іноді їй не везло. І її били. Били всім лісом. І вона уже не могла когось обдурити. Тому що дуже важко кого-небудь обдурити коли тебе б'ють. Один раз її побили до смерті. Так, обман завжди назовні вийде.

Кабан був великим, сильним і страшним. Його усі боялися. І тому його били тільки всім лісом. Або просто кидали в нього каміння. Кабан цього дуже не любив. І одного разу вночі він сховав усе каміння в лісі. За це його дуже сильно побили. Більше Кабан ніколи не ховав каміння. Воістину говорять, час збирати каміння, і час його не торкатися ніколи.

Козел не був ні злим, ні добрим. Він просто був Козел. Він часто козлив. І його боялися бити. І він своїм козловством усіх дістав. І тоді його побили до смерті. Тому що інакше він умер би від старості. Коли-небудь. Коли Козел умер, Ведмідь сильно плакав. Тому що він таємно любив Козла. Так, любов зла, полюбиш і Козла.

Їжачок був маленький і колючий. Він коловся. Він не був злим, він коловся по своїй природі. Через це його били тільки в живіт. Їжачок цього не любив і став голитися наголо. І тоді його стали бити як усіх. Так, важко бути не таким, як усі.

Скунс був майже таким, як Заєць. Але тільки дуже смердючим. Він погано пахнув. Його били тільки в поліетиленовому пакеті. Тоді запах був не таким сильним. Один раз у Скунса був день народження. Він запросив усіх звірів, тому що був жадібний і любив одержувати подарунки. І звірі подарували йому новий поліетиленовий пакет. І сильно побили до втрати свідомості. І Скунс задихнувся у пакеті. Так його і поховали. У пакеті. У Дуже Далекому Лісі. Тому, що мертвий Скунс смердів ще сильніше. Потім прийшли жителі Дуже Далекого Лісу і всіх сильно побили. Їм не сподобався запах мертвого Скунса. Так, із сусідами треба жити у мирі.

Хом'як був теж дуже жадібним. І багатим. Якби він ділився своїм багатством, його б не били так сильно. Але він був жадібним. За це його били. Сильно. І йому все рівно доводилося ділитися. І він гірко плакав. Так, багаті теж плачуть.

Лев був царем звірів. Він правил лісом. Царів бити не можна. Це Закон. Але звірі давно забили на Закон. Звірі били і Лева. Нізащо. Тому що так вже тут повелося.
(у моїх записах автором (?) значиться: Sergey Blinoff aka mr. Kannibal; переклад українською: Заг)
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Відповісти