генетика вовка. підвиди. гібриди

Про склад фауни, проблемні і фантомні види, надійність ідентифікації видів, номенклатуру

Модератори: Игорь Евстафьев, zag

Відповісти
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

генетика вовка. підвиди. гібриди

Повідомлення zag »

ось нарешті є в доступі стаття, про яку стільки говорили, починаючи з Поліської теріошколи 2001 року....

Phylogeographic history of grey wolves in Europe
Małgorzata Pilot, Wojciech Branicki, Włodzimierz Jędrzejewski, Jacek Goszczyński, Bogumiła Jędrzejewska, Ihor Dykyy, Maryna Shkvyrya and Elena Tsingarska

http://www.biomedcentral.com/1471-2148/10/104#

зачіпка на пдф: http://www.biomedcentral.com/content/pd ... 10-104.pdf

підтекстовка абстракту:
Фон
Хоча загальновизнано, що форми внутрішньовидової генетичної диференціації істотно впливає льодовикової історію, населення генетичних процесів, що відбуваються під час зледенінь плейстоцену і раніше погано вивчені. У даному дослідженні ми розглядаємо питання про генетичні наслідки заледенінь плейстоцену Європейської вовки сірі. Об'єднавши наші дані з даними з опублікованих досліджень, ми проаналізували філогенетичних зв'язків та географічного розподілу мітохондріальних гаплотипів ДНК 947 сучасних європейських вовків. Ми також порівняли послідовності сучасних вовків з опублікованими послідовностями з 24 стародавніх європейських вовків.

Результати
Ми виявили, що гаплотипи гаплогрупи, що представляють дві, 1 і 2, перекривають географічно, але істотно відрізняються по частоті між популяціями з південно-західної і східної Європи. Порівняння гаплотипів з Європи та інших континентів показало, що обидві гаплогрупи які поширилися по всій Євразії, у той час як тільки 1 гаплогрупа зустрічається в сучасній Північній американських вовків. Всі давні зразки вовка із Західної Європи, датується між 44 000 і 1200 років тому належали гаплогрупи 2, що свідчить про довгострокові переважання цієї гаплогрупи в цьому регіоні. Крім того, порівняння поточних і минулих частот і розподілів двох гаплогрупп в Європі, припустив, що гаплогрупа 2 став перевершували гаплогрупи 1 протягом останніх декількох тисяч років.

Висновки
Паралельно заміна гаплогрупи з гаплогрупи 2 є повністю замінені гаплогрупи 1, повідомили в Північній Америці вовки сірі. Беручи до уваги подібність дієти повідомили в пізньому плейстоцені вовків з Європи та Північної Америки, переписка між цими змінами частоти гаплогрупи можна припустити, що вони були пов'язані з екологічними змінами, що відбуваються після останнього льодовикового максимуму.
а це - базова картинка:
Зображення
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Відповісти