100-річчя з дня народження Бориса Попова

Про новини і події в теріологічному середовищі, семінари, дисертації, презентації, видання

Модератори: Игорь Евстафьев, zag

Відповісти
Аватар користувача
zag
актив
Повідомлень: 845
З нами з: Пон грудня 05, 2005 3:18 am
Звідки: ua
Контактна інформація:

100-річчя з дня народження Бориса Попова

Повідомлення zag »

До 100-річчя з дня народження Бориса Попова

21 грудня 2013 року виповнюється 100 років від дня народження Бориса Попова — славного зоолога, відомого дослідника у галузі вивчення ссавців та птахів, одного з найвідоміших хіроптерологів України та співавтора першого випуску першого тому фундаментальної серії "Фауна України". З ім'ям Бориса Попова пов'язані розвиток планомірних маршрутних експедиційних досліджень по вивченню теріофауни України та організації стаціонарних фауністичних досліджень (зокрема в заповіднику АН "Гористе"), розгортання масштабних досліджень мікротеріофауни через вивчення живлення хижих птахів (збір та аналіз пелеток), перші кроки у вивченні міграцій кажанів в Україні, виявлення кількох нових для фауни України видів птахів та ссавців, помітного розширення знань про географічне поширення багатьох видів ссавців тощо.

Пропоную провести одноденну конференцію-читання! ідея обговорена попередньо з низкою колег-теріологів (О. Годлевська, М. Товпинець, І. Поліщук, В. Тищенко та ін.) та керівництвом ННПМ (І. Ємельянов, О. Червоненко, Е. Король), де працював Борис Михайлович, і звідки він пішов на фронт... отже,

За ініціативою Ради теріологічної школи і за згодою керівництва Національного науково-природничого музею НАН України планується проведення читань пам'яті Бориса Попова протягом одного повного дня ІІІ тижня грудня (між 16 та 21.12.2013). Оскільки цього ж року виповнилося 100 років від дня народження Василя Абелєнцева (14.08.1913-2013), який продовжував справу Б. Попова і був його співавтором у виданні "Фауна України", наразі обговорюється версія назви зустрічі, яка би охоплювала імена обох цих визначних в українській теріології постатей. Запрошуємо до підготовки цієї зустрічі та її програми всіх небайдужих.

(ця інформація викладена на сайті товариства на сторінці пам'яті Бориса Попова)
"робота - не вовк"? Робота — не я... — думав вовк
Відповісти